Novosti

ZABBIX – novi partner KING ICT-a


KING ICT postao je prvi Certified Partner firme Zabbix u Hrvatskoj.

Zabbix LLC je firma za razvoj softvera sa sjedištima u SAD-u, Evropi i Japanu. Osnovna djelatnost firme je razvoj open source softvera za nadzor mrežnih servisa i aplikacija. Uz to firma nudi širok raspon profesionalnih usluga posebno dizajniranih u skladu sa jedinstvenim poslovnim potrebama korisnika, uključujući implementaciju, integraciju, rješenja prema zahtjevima korisnika (custom development), konsultantske usluge i treninge.

Glavni proizvod Zabbixa je istoimeni softver – Zabbix, jedan od svjetski najpopularnijih open source softvera za nadzor IT infrastrukturnih servisa.

Softver Zabbix omogućava prikupljanje neograničenih vrsta podataka s mreže u svrhu definiranja i praćenja rada poslovnih servisa. Nadzor desetina hiljada servera, virtualnih mašina i mrežnih uređaja moguć je simultano u stvarnom vremenu. Uz pohranu podataka, dostupne su razne vrste vizualizacije podataka, kao i razni načini analiziranja podataka u svrhu alarmiranja.

Kao Certified Partner, KING ICT sada može nuditi usluge i rješenja firme Zabbix svojim korisnicima, te unaprijediti usluge i ispuniti korisničke zahtjeve još kvalitetnije.