Novosti

Učestvujemo na FSEC 2016


14. do 15. oktobra u Varaždinu održat će se FSEC 2016, konferencija posvećena informacijskoj sigurnosti.
 
Osim pomnog odabira tema i predavača, specifičnost FSEC konferencije je pružanje mogućnosti za okupljanje zajednice IT profesionalaca s područja informacijske sigurnosti u Hrvatskoj kako bi razgovarali o trendovima i izazovima s područja informacijske sigurnosti te razmijenili mišljenja i ideje u potrazi za novim rješenjima.

U sklopu službenog programa konferencije, ekspert KING ICT-a za područje informacijske sigurnosti, Nino Talian govorit će o mogućnostima i prednostima integracije logičke i fizičke zaštite. Tokom svog izlaganja, učesnicima konferencije, objasnit će na koji način ovom metodom najučinkovitije zaštititi informacije i imovinu te na vrijeme detektirati i spriječiti moguće prijevare i upade. Predstavit će princip povezivanja i usklađivanja niza upravljačkih sistema, čime se korisniku omogućuje da jednom iskaznicom i/ili alternativnim metodama napredne autentifikacije (npr. soft tokenom u pametnom telefonu) vrši prijavu na sisteme logičke te fizičke kontrole pristupa.

Osim predavanja, u dijelu demo programa konferencije, učesnici će moći na štandu KING ICT-a vidjeti kako funkcioniraju odabrana rješenja za informacijsku sigurnost te razgovarati s našim stručnjacima o svim izazovima implementacije.

Pozivamo sve zainteresirane učesnike konferencije da dođu na predavanje koje će se održati u srijedu, 14.9. u 17:00h na glavnoj pozornici, kao i da nas posjete na demo štandu.

Više informacija o konferenciji saznajte na http://fsec.foi.hr/ (FSEC 2016)