Novosti

Učestvujemo na Adria Security Summitu u Sarajevu


Adria Security Summit jedinstvena je godišnja poslovna konferencija i izložba sigurnosne industrije za zemlje Jugoistočne Evrope. Ovaj regionalni skup će se održati od 8. do 10. septembra u Sarajevu, a okupit će učesnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije. Epitet „regionalni“ konferencija potvrđuje i promjenama mjesta održavanja, jer se svake godine održava u drugoj zemlji regije.

Na ovogodišnjoj konferenciji KING ICT učestvuje kao srebreni sponzor.

Matija Mandić, voditelj odjela Tehničke zaštite i pasivnih mrežnih rješenja u KING ICT-u, održat će na konferenciji predavanje „Napredni integracijski koncepti sistema tehničke zaštite“, u kojem će predstaviti sigurnosne sisteme u kontekstu cjelovite integracije, s posebnim osvrtom na primjere iz prakse te prednosti koje nosi takav sinergijski pristup sigurnosti.

Također, na predavanju će biti predstavljena konvergentna sigurnosna rješenja u dijelu logičke i fizičke sigurnosti, te važnost integracijskoga pristupa u dijelu projektiranja i izvođenja ICT infrastrukture, koja predstavlja temelj svih informacijskih i sigurnosnih sistema.