Industrije

Download PDF

Sistem za prodaju i rezervaciju karata

Novi sistem prodaje karata baziran na savremenim tehnologijama koji je usklađen s potrebama modernog korisnika.

Internet kao glavni kanal savremenog doba omogućava bržu i jednostavniju prodaju i kupovinu. Na tragu toga, za Hrvatske zeljeznice Putnički prijevoz razvili smo sistem prodaje i rezervacije karata koji korisnicima omogućava rezervaciju i kupovinu karata putem internet portala ili pametnog telefona. Zahvaljujući ovom sistemu, HŽ Putnički prijevoz modernizovao je poslovanje i omogućio brže i jednostavnije korištenje usluga prijevoza. 

Rješenje

Osim internet kupovine, naše rješenje omogućilo je kupovinu karata na bezgotovinskim automatima koristeći kartično plaćanje, a s  implementacijom stabilnih terminala smart kartice su zamijenile klasične kartonske iskaznice za mjesečne ili višegodišnje karte. Za HŽ Putnički prijevoz projekat je značio povećanje kvaliteta usluge prema krajnjim korisnicima, bolji uvid u poslovanje i sigurno i neprekidno poslovanje. 

Tehnologija

Sistem za prodaju putničkih karata se bazira na pet kanala prodaje: POS Blagajne, mobilni terminali, TVM kartomati, smartphone i konačno web. Provedena je integracija sistema s drugim rješenjima kao što su CRM, SAD ERP sistemi, BI rješenja za analitiku i integraciju s EPA sistemom za međunarodnu prodaju karata. U sistem je implementiran firewall, sistem za sprečavanje ranjivosti (IPS) i sistem za balansiranje mrežnog prometa.