Novosti

Rochester Institute of Technology u posjeti KING ICT-u: službeni dan predavanja u KING ICT-u


KING ICT s posebnim je zadovoljstvom ugostio studente preddiplomskog stručnog studija RIT-a (Rochester Institute of Technology Croatia).

Studenti RIT-a imali su redovan studentski dan, ali na posebnoj lokaciji, u kompaniji KING ICT. Ovakva saradnja daje priliku studentima da dobiju uvid u stvarno poslovanje IT kompanije, dok u isto vrijeme obavljaju svoje redovne studentske obaveze.

Studenti su odslušali dva predavanja u konferencijskoj dvorani KING ICT: predavanje direktora softverskih isporuka Roka Roića o naučnim lekcijama iz povijesti metodologija razvoja softvera te glavnog arhitekta KING ICT, Matije Capana, o osiguranju kvalitete softverskog rješenja.

Veliko zanimanje studenata privukla je i sama kompanija- KING ICT - studenti su dobili informacije o organizaciji i načinu poslovanja društva, radnim uvjetima i potrebnom profilu potencijalnih zaposlenika. Studente je zanimalo koja su znanja neophodna kako bi se zaposlili u KING ICT-u i kako ih mogu steći, a kingovci su im objasnili koje se tehnologije i programski jezici koriste u radu na projektima.

Obišavši prostorije KING ICT-a studenti su saznali nešto više o proizvodima i uslugama koje trenutno nudimo, ali i o projektima koje planiramo u skoroj budućnosti.

Stručnost vodi k uspješnom biznisu, a u tome se mora naći prostora za opuštanje i inspiraciju - stoga su studenti obišli i KING-ove kutke za relaksaciju, poput teretane, saune, lounge prostorija sa stolovima za biljar, stolni nogomet... jer sve je to svijet uspješne informatičke tvrtke i ugodnog, modernog radnog okruženja koje očekuje nove, mlade stručnjake.