Novosti

Predajemo na konferenciji Javantura v3


KING ICT učestvuje na trećem izdanju Javanture, stručnoj konferenciji o Javi i srodnim tehnologijama.

Java je jedan od najpopularnijih programskih jezika na svijetu kojeg koristi više od devet miliona developera, a konferencija Javantura v3, koju organizuje Hrvatska udruga Java korisnika (HUJAK), jedno je od ključnih događanja namijenjenih Java programerima u Hrvatskoj.

Konferencija će se održati u subotu, 20.02.2016. u Hotelu International u Zagrebu, s početkom u 9 sati.

Oko 200 učesnika, većinom softverskih developera i arhitekata te voditelja projekata, kroz 22 predavanja organizovanih u dva slijeda imat će priliku saznati najnovije trendove vezane uz Javu, upoznati se s nekima od aktuelnih projekata, tehnologija i alata korištenih u njihovom razvoju.

KING ICT će na konferenciji predstaviti Matija Capan, koji će održati predavanje na temu “Rational Team Concert – integrated agile development and collaboration tool”. U svom predavanju on će objasniti na koji način se u praksi koristi RTC alat te koje sve mogućnosti nudi developerima, scrum masterima i product ownerima. Predavanje je na rasporedu u 13:20 sati.

Osim Matije Capana, na konferenciji aktivno učestvuje još jedan stručnjak iz KING ICT-a – Aleksander Radovan, i to kao suorganizator konferencije.

Više informacija o konferenciji dostupno je na: https://javantura.com/