Novosti

Organizujemo Change konferenciju!


Kompanija KING ICT pokreće svoju prvu specijaliziranu i otvorenu tehničku konferenciju posvećenu isključivo temama vezanim uz razvoj enterprise rješenja. Konferencija Change okupit će eksperte iz Hrvatske i regije te kroz zanimljiva predavanja povesti razgovore o trendovima razvoja tehnologija te mogućnostima i izazovima s kojima su mnogi stručnjaci suočeni svaki dan u razvoju poslovnih rješenja.

Jednodnevna konferencija će 15. oktobra u konferencijskim prostorima zagrebačke tvornice čokolade Kraš okupiti nešto više od 300 učesnika iz ICT sektora iz Hrvatske i regije željnih informacija o iskustvima stručnjaka o modernom bleeding-edge razvoju softvera za enterprise sisteme.

"Ono što konferenciju Change razlikuje od svih ostalih IT konferencija sličnog tipa je upravo naglasak na onaj dio IT scene koji čini njene temelje, a to je razvoj enterprise rješenja. Konferencija je otvorenog tipa. Sudionici će iz prve ruke imati priliku čuti o najnovijim inovacijama u industriji te saznati što neka od uspješnih lica s naše scene misle o budućnosti poslovnih tehnologija. Pomnim odabirom predavanja za «prvi broj» naše konferencije želimo pokazati da «lokalni» inženjeri mogu napraviti velike stvari te da globalni uspjeh nije rezervisan samo za one preko bare. Konferenciju smatram idealnom prilikom za saznati više o dobrim praksama i inovativnim idejama o .Netu dok u isto vrijeme učite o performansnom unaprjeđenju enterprise aplikacija u Java okolinama. Život u različitim razvojnim okolinama je toliko blizak da su brojne teme zajedničke, poput mikroservisa, continuous delivery praksi i agilnih metodologija.", izjavio je Roko Roić, direktor sadržaja konferencije Change.

Konferencija Change je primarno namijenjena razvojnim inženjerima i IT stručnjacima nevezano uz tehnologiju koju koriste, a fokusirat će se na aktualne teme razvoja poslovnog softvera pokrivene primjerima korištenja najnovijih tehnologija, trendova u industriji, provjerenih metodologija i najboljih praksi.

"KING ICT s više od 18 godina iskustva na regionalnom tržištu nastupa kao vodeći sistemski integrator. Organizacija ovakvog oblika konferencije je za nas stoga bila prirodan tok našeg angažmana da svoje znanje o razvoju naprednih poslovnih rješenja i veliko iskustvo naših konzultanata i partnera podijelimo sa zajednicom. Jednodnevna konferencija potiče ciljanu raspravu o temama koje su relevantne u današnjoj enterprise industriji te nudi mogućnosti za umrežavanje i partnerstvo.", dodao je Roko Roić.

Samo neki od predavača i stručnjaka koji će se pridružiti na konferenciji Change su:

- Viktor Farčić, softverski konsultant s dugogodišnjom adresom u Španiji, trenutno zaposlen u firmi CloudBees na razvoju enterprise Jenkins platforme za provedbu   kontinuirane integracije (CI) i kontinuirane isporuke (CD). Ujedno je i Docker Champion te autor dvije knjige o Javi.

- Matjaž B. Jurič, profesor na sveučilištima u Ljubljani i Mariboru, autor desetak knjiga o enterprise razvoju softvera. Matjaž je član BPEL advisory boarda te promotor brojnih modernih koncepata u razvoju softvera, a na konferencije će pričati o o mikro servisima.

- Alan Pavičić, freelance multilanguage programer i open-source guru koji je svoje dugogodišnje iskustvo stjecao u radu na komercijalnim i open-source projektima. Autor je LISP kompajlera u Javascriptu, a svoju strast prema brojnim programskim jezicima odlučio je podijeliti i sa širom zajednicom te je organizator LangGanga, okupljanja programera koji dijele interes za Lisp, Smalltalk, Haskell i inim "alternativnim" programskim jezicima.

- Dejan Bosanac, zaposlenik firme RedHat i autor knjiga iz područja MQ integracija te programer na ActiveMQ projektu. Fokus Dejanovog predavanja će biti upravo na ActiveMQ sistemu i modernom pogledu na integracije enterprise rješenja.

- Luka Ferlež, voditelj razvoja kompanije KING ICT već više od 11 godina radi isključivo na velikim enterprise sistemima kao razvojni inženjer i arhitekt. U svom predavanju će se osvrnuti na izazove i tehnike za nadzor i otkrivanje uskih grla u razvoju enterprise sistema.

- Miljenko Cvjetko, Xamarin Evangelist i zagovornik višeplatformske portabilnosti koda i aplikacija. Još od 2006. godine radi s Mono frameworkom, a od 2010 s Mono mobile platformama  Xamarin.iOS i Xamarin.Android. Zadnje dvije godine je službeno dio Xamarin core tima.

- Marko Topolnik, doktorand Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu trenutno radi kao razvojni inženjer firme Hazelcast na razvoju istoimene platforme za upravljanje grupama i klasterom. Hazelcast platforma pomaže vodećim kompanijama u bankarskom sektoru upravljati njihovim podacima i procesima s ciljem postizanja boljih performansi.

Broj mjesta na konferenciji je ograničen stoga zainteresirani učesnici ulaznicu mogu osigurati već danas po cijeni od 100 kuna, odnosno 60 kuna za studente.

Link za prijavu.

Potpuni raspored dostupan je na internetskim stranicama konferencije http://www.changecon.com/

Vidimo se na konferenciji!