Novosti

Održali smo predavanje na konferenciji „Savjetovanje o sigurnosti informacijskih sistema“


U četvrtak, 10.12.2015. u organizaciji Zavoda za sigurnost informacijskih sistema održana je konferencija Savjetovanje o sigurnosti informacijskih sistema u hotelu Antunović.

Ovogodišnja konferencija bila je posvećena kibernetičkoj sigurnosti, odnosno podizanju nivoa odbrane od prijetnji koje dolaze iz kibernetičkog prostora. Konferencija je namijenjena čelnicima državnih tijela, jedinica lokalne i regionalne samouprave te pravnim osobama koje u svom djelokrugu koriste klasificirane i neklasificirane podatke, odnosno savjetnicima za informacijsku sigurnost u tim tijelima te pravnim osobama koji se bave informacijskom sigurnošću.

U okviru programa, prezentaciju pod naslovom „Upravljanje sigurnim mobilnim okruženjem“ održao je kolega Nino Talian, voditelj Odjela za informacijsku sigurnost u KING ICT-u. Govorio je o EMM (Enterprise Mobility Management) rješenju koje korisnicima omogućava dinamičan stil rada i fleksibilnost kroz stalan pristup poslovnim podacima, Intranetu, e-pošti i sl.
EMM rješenje učinkovito upravlja mobilnim okruženjem omogućavajući siguran pristup bez obzira putem koje mreže se spajali ili koji uređaj koristili, sve dok je taj uređaj pokriven spomenutim rješenjem.

Savremene organizacije uspješno primjenjuju EMM za korištenje mobilnih uređaja za privatne i poslovne informacije koje neometano koegzistiraju na jednom uređaju, a pritom je cijelo vrijeme omogućena sigurnost i integritet korporacijskih podataka i sačuvano zadovoljstvo korisnika. EMM rješenje podržava Android, Apple iOS, BlackBerry i Windows uređaje.