Novosti

Novi član tima KING ICT-a


Od 1. novembra KING ICT-u se na poziciji direktora softverskih isporuka pridružio Roko Roić. G. Roić je ugledni stručnjak u IT sektoru, s više od 15 godina iskustva u razvoju IT sistema. Ovom akvizicijom KING ICT je potvrdio svoju poziciju firme koja je, zahvaljujući vrhunskom kadru, sposobna suočiti se s najsloženijim projektima.

KING ICT je ojačao svoje redove novim članom – od 1. novembra firmi se na poziciji direktora softverskih projekata pridružio Roko Roić.

Roko Roić je radio na odgovornim pozicijama u velikim hrvatskim IT integratorima, a kroz karijeru bavio se razvojem softvera, upravljanjem projektima, širenjem poslovanja i odnosima s globalnim i lokalnim upraviteljima. Njegovo iskustvo u isporukama složenih IT sistema proteže se na razne industrijske sektore – telekomunikacije, mediji, finansijske institucije, javni sektor itd. Član je upravnog odbora Agile Croatia, predavač je na stručnim konferencijama i autor je radova iz područja razvoja softvera.

Dolaskom g. Roića, KING ICT je potvrdio svoju poziciju respektabilne firme koja okuplja vrhunske stručnjake i koja je, zahvaljujući svome kadru, sposobna rješavati najsloženije zahtjeve korisnika.