Novosti

Najbolji programeri Tehničkog veleučilišta u KING ICT- u


Na takmičenje Code.Challenge 2014 prijavilo se 23 studenata TVZ-a koji su tokom semestra marljivo rješavali zadatke i skupljali bodove te je došlo vrijeme da se njihov trud i zalaganje nagradi. Nagrade su dodijeljene trojici najboljih, dok je posebnom nagradom odano priznanje kreativnosti takmičara. 

Prvo mjesto i nagradu laptop, osvojio je Ivan Sinek. Drugo mjesto i smartphone kao nagrada pripali su Domagoju Medi. Treće mjesto i tablet osvojio je Marko Crnjac, a nagradu za kreativnost i SSD eksterni disk dobio je Karlo Kovač.

Nakon uvodnog govora organizatora takmičenja, prof. Aleksandera Radovana i prof. Ivana Cesara, direktor softverskih isporuka u KING ICT-u Roko Roić ukratko je studentima predstavio tvrtku KING ICT i razne tehnologije te programske jezike koji se koriste u radu na projektima, kao što su .NET, Java, Groovy, Mobile, GIS, BI/DWH, C++, jQuery,…

Prelazak iz studentskih klupa u današnji poslovni svijet zanimljiv je i izazovan. O tome su  studentima govorili bivši TVZ-ovci, a današnji zaposlenici KING ICT-a, prenoseći svoja iskustva s raznih projekata na kojima su radili po dolasku s fakulteta i uputili naše goste u male tajne svoga zanata.

Utisci su zaokruženi u obilasku prostora KING ICT-a, onih radnih, ali i onih za opuštanje i inspiraciju, poput teretane, saune, lounge prostorije sa stolovima za bilijar, restorana i drugih ugodnih kutaka u kojima se pune kreativne baterije.