Novosti

Nagrađena kampanja o zajedničkoj poljoprivrednoj politici EU koju su proveli KING ICT i partneri


Marketinška kampanja kojom su hrvatski poljoprivrednici informirani o zajedničkoj poljoprivrednoj politici EU osvojila je prestižno 2. mjesto u konkurenciji čak 118 projekata na ovogodišnjoj dodjeli nagrada za komunikaciju o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici EU.

Firme KING ICT, Ekotoxa i Sinergise provele su projekt tehničke pomoći IPA 2007 „Jačanje kapaciteta Agencije za plaćanja“, koji je finansirala Evropska unija. U okviru projekta provedena je i informativna kampanja za poljoprivrednike: o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici, koja je osvojila drugo mjesto Evropske komisije, u kategoriji komuniciranje s javnošću - CAP Communication Awards (Nagrade za komunikaciju o Zajedničkoj poljoprivrednoj politici), u konkurenciji od 118 projekata. 

Informativna kampanja „Evropska budućnost hrvatskog poljoprivrednika“ tokom 2012. i 2013. godine informirala je hrvatske poljoprivrednike o zajedničkoj evropskoj poljoprivrednoj politici, koja u ukupnom godišnjem budžetu EU čini više od 40%. Kampanja je bila vrlo informativna i zahvatila je široku publiku, koristeći se lecima, brošurama, plakatima, televizijskim spotovima i dokumentarnim filmom.

Uz provođenje kampanje, u okviru cjelokupnog projekta KING ICT je, u saradnji s hrvatskim i inozemnim partnerima, implementirao sistem dodjele, praćenja i kontrole plaćanja poljoprivrednicima te proveo obuku više od 600 zaposlenika Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za korištenje sistema. Također, više od 800 poljoprivrednika obučeno je o tzv. uvjetima višestruke usklađenosti.

Korisni linkovi: