Novosti

Na CEESCA konferenciji predstavljamo projekat implementiran u HŽ Putničkom prijevozu


Od 12. do 14. septembra u Dubrovniku  će se održati 20. CEESCA konferencija.

Organizator konferencije je istoimena udruga Central Eastern European Smart Card Association, koja okuplja vodeće predstavnike iz bankarskog i finansijskog sektora, predstavnike mobilnih operatora, trgovaca, kartičnih kuća, predstavnike iz sektora transporta, iz državnog sektora i sve zainteresirane pripadnike tzv. Smart industrije u srednjoj i istočnoj Evropi.

KING ICT će na konferenciji, zajedno sa naručiocem, kompanijom HŽ Putnički prijevoz, predstaviti projekat implementacije novog sistema prodaje karata. Osim na blagajnama, projekat je omogućio prodaju putničkih karata putem modernih kanala - online prodaju putem internetskog portala HŽ Putnički prijevoz te pomoću pametnog telefona. Također će biti predstavljen i kanal prodaje karata na bezgotovinskim automatima, gdje se prevozne karte kupuju koristeći kartični način plaćanja.

Zanimljivost ovog projekta i glavni razlog zašto je odabran za predstavljanje na CEESCA konferenciji je u tome što će HŽ Putnički modernizacijom kanala prodaje karata sve postojeće kartonske iskaznice (mjesečne, višemjesečne i godišnje) zamijeniti sa smart karticama.

Predavanje će održati Tomislav Šabić, direktor prodaje i marketinga tvrtke HŽ Putnički prijevoz i Oliver Smolčić, voditelj razvoja poslovanja u KING ICT-u, a na njemu će detaljnije biti predstavljeno rješenje s tehničkog aspekta, kao i poslovne pogodnosti koje donosi novi sistem.

Više o konferenciji na https://ceesca.org/