Novosti

KING ICT postao CISCO Gold partner


KING ICT je postigao status Gold Certified partnera kompanije CISCO Systems u oblasti mrežnih tehnologija. Sticanjem Gold partnerskog statusa, KING ICT je ušao u elitni krug CISCO partnera sa ovim stepenom kompetencija u Hrvatskoj,  Bosni i Hercegovini, Srbiji i Makedoniji.

Status Zlatnog partnera mogu ostvariti samo firme koje su postigle najviši nivo partnerskih kriterija. Najbolje educirani mrežni stručnjaci, koji su dokazali potreban nivo znanja u planiranju, osmišljavanju, implementaciji i podršci CISCO mrežnih rješenja jedan su od preduslova za dobijanje Zlatnog partnerskog statusa. Kompanija CISCO Systems na godišnjem nivou provjerava da li je podrška certificiranih partnera na traženom, najvišem nivou u industriji i da li se implementira u skladu s CISCO standardima za mrežnu ekspertizu i sposobnost podrške korisnicima.

Kao Gold partner, firma KING ICT dokazuje kako nudi najširi spektar znanja na tržištu Enterprise Networkinga, sigurnosti, saradnje, virtualizacije data centara i SP tehnologije. Također, partnerski status dokazuje kako smo integrisali najviši nivo stručnosti CISCO Lifecycle Services u svoju ponudu i pokazuje visok nivo zadovoljstva kupaca.

Partnerske prednosti

KING ICT kao nosilac Gold partnerskog statusa ostvaruje brojne pogodnosti, i to u vidu tehničke podrške, alata za produktivnost, online treninga, marketinških resursa te prodajnih promocija. Uz to, firma ostvaruje mogućnost brandiranja  kao CISCO Zlatni partner, te je kao takva zabilježena u CISCO Partner Locatoru, što joj omogućava povećanu partnersku profitabilnost, pozive na CISCO partnerska događanja, te korištenje CISCO partnerskog kompleta s prodajnim alatima, logotipima, smjernicama i ostalim informacijama.