Novosti

KING ICT na simpoziju Medicinska informatika 2013


Simpozij Medicinska informatika 2013. održava se u Dubrovniku od 7. do 9. novembra. Kao jedan od pozvanih predavača, na njemu će učestvovati mr. sc. Siniša Kezić, iz KING ICT-a.

Ovaj simpozij jedanaesto je okupljanje stručnjaka iz područja medicinske informatike u organizaciji Hrvatskog društva za medicinsku informatiku.
Gosp. Kezić će održati predavanje „Testiranje upotrebljivosti bolničkih informacijskih sistema“ koje se temelji na istoimenom radu pripremljenom u saradnji s prim. dr. sc. Rankom Stevanovićem, iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Bolnički informacijski sistemi nezaobilazan su element poslovanja bolnica. O njihovoj djelotvornosti u stvarnom okruženju uvelike zavisi kvalitet usluge, a sve češće i konkurentnost zdravstvene ustanove. Kako se testira upotrebljivost softverskog rješenja dizajniranog za zdravstveno okruženje te koje su smjernice njegove izgradnje u svrhu podizanja kvaliteta, uz zadovoljenje usklađenosti s pripadajućim ISO standardima – pitanja su kojima će se predavanje baviti.

Simpoziji koje organizira Hrvatsko društvo za medicinsku informatiku namijenjeni su stručnjacima u području zdravstvene zaštite i informatike, stručnjacima iz područja zdravstva i zdravstvenog osiguranja, zdravstvenim planerima i administratorima te istraživačima i nastavnicima u području medicinske informatike. Učešćem na simpoziju Medicinska informatika 2013., KING ICT potvrđuje da u svojim redovima ima zaposlenike sa znanjem i u ovom specijaliziranom području.