Novosti

KING ICT na konferenciji Microsoft WinDays 2015


Petnaesto izdanje Microsoft WinDaysa održava se u Umagu od 21. do 24. aprila 2015. Konferencija predstavlja novosti iz svijeta tehnologije i poslovanja i okuplja više od 1500 učesnika.

I ove godine KING ICT učestvuje na konferenciji kao sponzor.

Na ovogodišnjoj konferenciji stručnjaci KING ICT-a će održati šest predavanja i učestvovati na okruglom stolu. Predstavit ćemo rješenja razvijena u KING ICT-u, a bazirana na Microsoft tehnologijama, govoriti o iskustvima vezanim uz realizaciju posebno izazovnih projekata te u okviru uvijek zanimljive teme odnosa zaposlenik-menadžer obraditi pitanje poslovnog uspjeha u digitalnom svijetu.

Posjetite nas na konferenciji WinDays 15 i poslušajte naše stručnjake.

Raspored i sažeci predavanja stručnjaka iz KING ICT-a:

Ivica Ivančić - Iskustvo iz prakse – prodaja i implementacija Dynamics CRM projekta na Mauricijusu (srijeda 13:00-13:45, Istra 1)

Na predavanju ćemo podijeliti praktična iskustva, izazove i uspjehe u implementaciji Dynamics CRM rješenja za klijenta Toyota MAURITIUS Ltd. Bit će predstavljeni svi izazovi u prodaji i ugovaranju, opseg i način implementacije, no i svi ne-projektni aspekti projekta – jezičke, kulturološke razlike, utjecaj vremenske razlike, te ostali detalji koji su nam presudni za uspjeh projekta.

Petra Franić - Power BI u primjeni - instant veza do novoobjavljenih konkursa

(četvrtak 11:30-12:15, Coral 4)

Microsoft Self-Service BI nam je predstavio Power Query, Excel dodatak, već sada popularno zvan ETL („Extract-Transform-Load“) za mase. Lista podržanih izvora podataka te transformacija za oblikovanje, povezivanje i pročišćavanje dohvaćenih podataka je svakom nadogradnjom sve impresivnija, a isto tako sve je više podataka od javnog interesa dostupno putem web stranica i javnih web servisa. Budući da uspješno poslovanje i kvalitetno donošenje odluka nerijetko zavisi i o podacima koji nisu dostupni unutar organizacije, očita je potreba za sigurnom integracijom javnih podataka s Interneta s korporativnim podacima na lokalnim ("on-premise") bazama podataka. Pri izradi takvih hibridnih rješenja u pomoć stiže novi agent Data Management Gateway koji čini bajpas za otkrivanja privatnih podataka u oblaku…

Josip Nadih i Ivica Ivančić - Kvaliteta prezentacije podataka – da li je savršena kocka dovoljna?

(četvrtak 14:30-15:15, Istra 2)

Izrada izvještaja i dashboarda je bitan dio BI-a kojem se u praksi ne posvećuje dovoljno pažnje u sklopu implementacije cjelovitog BI rješenja. Modeli skladišta podataka i OLAP-a danas redovito slijede Kimball ili Inmon standarde tako da je "ispod haube" obično sve ok, a zatim se ti podaci prezentiraju u hiljadama oblika i boja koji prije ostavljaju utisak zabavne slikovnice za djecu nego izvora korisnih informacija za poslovne korisnike. Čudno je da je dio koji je direktno orijentiran korisniku toliko zanemaren, odnosno da ne postoji nikakav standard za vizualizaciju podataka. Stephen Few, Edward Tufte i Rolf Hichert vodeći su stručnjaci u tom području koji pokušavaju naći smisao u šumi tablica, grafikona i ostalih elemenata za vizualizaciju, a upravo rad prof. Rolfa Hicherta najviše obećava po pitanju uspostave standarda…

Igor Andrić - CRM 2015: Novosti u prilagođavanju i proširenju platforme

(četvrtak 18:30-19:15, Coral 4)

Nova Dynamics CRM verzija, 2015, donosi pregršt novosti ne samo u korisničkom sučelju već i u segmentima konfiguracije, prilagođavanja i proširenja rješenja te će se prezentacija orijentirati na najznačajnije od navedenog i to s napomenama prednosti i nedostataka novih funkcija. Npr. zanimaju vas nova kalkulirana polja, grananje logike za vođene procese, što je novo u alatima za definiranje poslovnih procesa, prodajna hijerarhija itd. Ukoliko je bilo koji vaš odgovor potvrdan onda je ovo predavanje za vas. No tu nećemo stati. Naime, kao šećer na kraju, pokazat ćemo i mogućnosti prilagođavanja sistema pomoći (Help) kako bi vaše CRM rješenje učinili maksimalno ozbiljnim.

Josip Nadih – učestvovanje na okruglom stolu na temu: What to do with all this data?

(petak 11:15-12:00, Coral 5)

Dalibor Margotić - Portabl BI alat iz kućne radinosti za detekciju uskog grla i analizu rada SQL Servera (petak 14:30-15:15, Coral 6)

SQL Server nudi oko 150 DMV i DMF (Dynamic Management Views/Functions) uz pomoć kojih se mogu dobiti mnoge informacije o radu SQL servera, te detektovati i dijagnosticirati različiti problemi uključujući problematične upite i procedure. Informacija ima dovoljno, međutim kako uz pomoć svih tih silnih podataka izvući značajne zaključke kako bi dobili cjelokupnu snimku stanja rada SQL servera? Power BI za Excel tu priskače u pomoć. Predavanje će pokazati kako se uz pomoć T-SQL-a, te Power Pivota i ostalih Power BI add-inova može napraviti jednostavan ali moćan BI alat za nadzor i analizu rada SQL servera koji se za 10 min može konfigurisati da radi s bilo kojim produkcijskim SQL Serverom…

Ivan Pavić - Može li Entity Framework podržati Enterprise?
(petak 15:30-16:15, Coral 6)

S Entity Frameworkom (EF) susrećemo se preko 5 godina, i još uvijek prepoznajemo početničke greške, koje se zatim pripisuju frameworku kao nedostaci, bez obzira što ga veliki broj svjetskih stručnjaka preporučuje kao jedan od vodećih ORM alata. Na predavanju ćemo pokriti neke od Design patterna, dobre i loše primjere iz prakse razvoja koristeći EF, s posebnim osvrtom na Domain Driven Desing (DDD) – kao preporučenom praksom za razvoj enterprise LOB rješenja. Fokusirati ćemo se na najčešće probleme u razvoju N-Layer arhitektura – od odabira sloja za smještaj EF-a, patterna kao što su Repository, Unit of Work, koncepta Bounded DbContexta i rada s disconnected object graphs. Predavanje je namijenjeno NET programerima i arhitektima softverskih rješenja, a veseli nas susret s kolegama koji su se „opekli“ u pokušajima rada ili se još nisu uvjerili u mogućnosti primjene EF u razvoju Enterprise rješenja.