Novosti

KING ICT BiH dobio Microsoftovu nagradu za najbolje implementirano rješenje


Na konferenciji Partner dan 2016, koju tradicionalno organizira Microsoft BiH, dobili smo nagradu za najbolje implementirano rješenje na MS tehnologiji u BiH u protekloj godini.

Konferencija je održana 3.10.2016.  u Hotelu Holiday u Sarajevu i okupila je više od 100 vodećih IT firmi u BiH. Uz prezentaciju novosti iz Microsoftovog portfolija, novih trendova i predstavljanje rezultata ostvarenih u prethodnoj godini, na konferenciji su dodijeljene nagrade najboljim partnerima.

KING ICT BiH dobio je nagradu Najbolje implementirano rješenje na MS tehnologiji u 2015. godini za rješenje i projekt implementacije Data Warehouse i BI rješenja u Elektroprivredi BiH.

Implementirano rješenje omogućilo je Elektroprivredi BiH uklanjanje poteškoća s kojima se kompanija suočavala u procesima upravljanja podacima u distributivnoj djelatnosti. Radi se o kritičnim poslovnim procesima koji zahtjevaju podatke visoke kvalitete, tačnosti i dostupnosti, a koji su se čuvali i obrađivali kroz heterogene informacijske sisteme – različite verzije baza podataka, različite tehnologije i različite mehanizme međusobne razmjene podataka.
Zbog takve situacije – nepostojanja centralnog skladišta podataka i centralne sabirnice za razmjenu podataka – priprema objedinjenih analiza i izvještaja, ključnih za donošenje boljih poslovnih odluka, bila je praktički nemoguća, a izvještavanje je ovisilo o IT odjelu kompanije.

KING ICT je za Elektroprivredu BiH implementirao centraliziran, skalabilan i fleksibilan Data Warehouse i BI sistem koji omogućava izradu visoko formatiranih, interaktivnih, predefiniranih izvještaja uz mogućnost prilagodbe prema specifičnim potrebama korisnika. Rješenje je u potpunosti integrano s MS Office paketom. Podaci se preuzimaju iz 8 različitih izvornih sistema, a u budućim nadogradnjama planirano je dodavanje novih izvora podataka.

KING ICT do sada ima iza sebe više uspješno završenih  DWH/BI projekata na MS tehnologiji, a projekt za Elektroprivredu BiH predstavlja zaista velik i značajan uspjeh.