Novosti

JOŠ 10 DANA I - CILJ JE DOSTIŽAN


Dan otvorenih integracija, godišnja konferencija firme KING ICT, održava se 20. marta 2014. u hotelu Antunović u Zagrebu.

ICT industrija jedan je od četiriju oslonaca Nacionalne industrijske strategije u RH.
Pod motom"Cilj je dostižan" konferenciju posvećujemo pitanju – kakva je uloga i doprinos ICT tehnologija u održivom privrednom rastu?

 • Ekonomist godine Damir Novotny analizira šta se dogodilo u hrvatskoj industriji, kakvi su trendovi u Evropi i kakve su stvarne perspektive Nacionalne industrijske strategije.
 • Gerard de Graaf, direktor u DG CONNECTU, govori o Agendi 2020 i digitalnoj Evropi.
 • Boris Žitnik, direktor OMNIA Consulta, analizira najveće izazove ICT industrije.

Govorit ćemo o investiranju u istraživanje i razvoj, o intelektualnom vlasništvu, o novim mogućnostima zapošljavanja, o izvozu visokokvalitetnih rješenja i o profitabilnosti.

Na okruglom stolu priznati stručnjaci i poduzetnici u otvorenoj diskusiji nude odgovore na aktuelna pitanja koja stoje pred hrvatskom ICT industrijom.

Po deveti put okupljamo učesnike iz informatičke industrije i drugih industrija te iz državne i javne uprave u razmjeni informacija, sučeljavanju mišljenja i porukama koje ciljaju aktuelan trenutak u poslovanju i razvoju.

 

DOTAKNITE, ISPROBAJTE, DOŽIVITE, OSJETITE ...

U našoj uvijek atraktivnoj DEMO sobi predstavljamo najnovija rješenja iz portfolija KING ICT-a.

 • Rješenje za ličnu evidenciju zdravlja

Lični zdravstveni karton je web portal za ličnu pohranu i evidenciju medicinskih podataka. Pogledajte kako to izgleda i kako funkcionira!

 • Dokumenti mogu biti u savršenom redu (DMS)

Rješenja za upravljanje dokumentacijom (Document Management System) brže i efikasnije postupanje s raznim vrstama dokumenata. U demo sobi pogledajte primjere implementiranih DMS rješenja: eDozvole – rješenje razvijeno za Ministarstvo gospodarstva; upravljanje dokumentima za sva ministarstva i cijelu državnu upravu u Makedoniji, odobravanje ulaznih računa za firmu JGL i centralna arhiva za konzorcij Agrokor te poveznica s procesom odobravanja ulaznih računa za firmu IDEA (Srbija), članicu Agrokor grupacije.

 • Novo iz KING-a: integrirana telekomunikacijska i mrežna rješenja

Korporativne komunikacije pretvaraju se u jedinstven inteligentni sistem mobilnog poslovanja. Korisnik dobiva rješenje prilagođeno njegovim potrebama, od početnog idejnog rješenja, preko nabavke svih ICT usluga i proizvoda do implementacije telekomunikacijske usluge.

 • CRM rješenja u službi prodaje

CRM rješenja u portfoliju KING ICT-a temelje se na Dynamics CRM platformi.
U demo sobi predstavljamo dva rješenja, za Automotive industriju i rješenje za customer care na web portalu eKupi.

 • Planiranje i praćenje prodaje kroz jedinstven sistem

Rješenje za planiranje i praćenje plana prodaje integrirani je sistem koji se sastoji od CRM sistema, zatim sistema za analitiku poslovanja, finansije, logistiku i druge korporativne usluge (ERP), sistema za upravljanje dokumentacijom (DMS) te sistema za upravljanje ljudskim resursima (HRM).

 • KING Service Lifecycle – efikasna podrška korisnicima

KING Service Lifecycle je rješenje za web prijavu kvarova i zaprimanje zahtjeva za podrškom. Omogućuje jednostavniju komunikaciju između korisnika i zaposlenika koji rješavaju prijave te brže rješavanje zahtjeva. U demo sobi pogledajte kako KING Service Lifecycle funkcionira u praksi.

 • Rješenja temeljena na satelitskim tehnologijama

Predstavljamo rješenja za optimizaciju poljoprivredne proizvodnje, za očuvanje prirode i održivo korištenje prirodnih resursa, nadzor granica i podizanje nivoa nacionalne sigurnosti, za kreiranje relevantnih i aktuelnih baza prostornih podataka za kontrolu ilegalne gradnje, itd.

 • Rješenja za upravljanje mobilnim okruženjem

Enterprise Mobility Management je cjelovito rješenje za upravljanje mobilnim uređajima, aplikacijama i poslovnim podacima u mobilnom okruženju. Korisnicima omogućava stalan dostup podacima, intranetu, e-mailu i drugim poslovnim aplikacijama, bez obzira preko koje mreže se spajaju ili koji uređaj koriste, uz punu funkcionalnost uređaja i očuvanje sigurnosti korporativnih podataka i pristupa internoj mreži.

 • Napredni koncepti mrežnog videonadzora i videoanalitike

Security Center firme Genetec jedinstvena je integracijska platforma koja spaja na IP tehnologiji zasnovane sisteme videonadzora u jedno sučelje i tako bitno pojednostavljuje aktivnosti nadzora. Kombinacija ove fleksibilne platforme i mrežnih kamera najnovije generacije omogućuje kreiranje sistema koji u potpunosti odgovara specifičnim zahtjevima za sigurnošću svake organizacije.