Naša događanja

Uskoro Dan otvorenih integracija 2018.


Digitalizacija industrije i neočekivana tržišna kretanja mijenjaju dosad utvrđena pravila poslovanja. Nova pravila traže novi pristup. 13. izdanje konferencije Dan otvorenih integracija održat će se u 22. marta 2018. u prostorima Hotela Antunović u Zagrebu s početkom u 10 sati. 

Ove godine razgovaramo o idejama koje grade uspješno digitalno društvo. Digitalna Agenda predlaže niz rješenja u informacijsko-komunikacijskom sektoru kako bi se potaknule inovacije, ekonomski rast i progres. Jedinstveno digitalno tržište se razvija, međutim hoće li Evropa ostvariti zadane ciljeve na područjima interoperabilnosti, mrežne sigurnosti ili promocije digitalne pismenosti? 

Digitalizacija industrije Evropskoj uniji može donijeti više od 110 milijardi eura dodatnih prihoda godišnje. Evropska komisija osigurala je 5 milijardi eura za uspostavljanje međudržavne saradnje u procesu digitalizacije industrije. Istražujemo procese definisanja nacionalnih strategije za digitalizaciju industrije i gdje je u svemu pozicionirana Hrvatska. 

Nova industrijska revolucija donosi izuzetan napredak u pogledu novih tehnologija poput Big Date, blockchain tehnologije, Internet of things, Cloud computinga, vještačke inteligencije i robotike. Preduslov privrednog razvoja i primjene novih tehnologija je efikasna javna uprava. Koliko su e-usluge zaživjele u Hrvatskoj i postoji li prostor za napredak, imamo li jasno definisanu strategiju digitalizacije javne uprave i što je s obrazovanjem kao glavnim preduslovom za napredak našeg društva. 

Kao i prethodnih godina, preko 400 posjetioca kroz premijerno predstavljene studije slučaja imat će priliku detaljnije se informisati o uspješnim primjerima industrijske digitalizacije, upoznati se s inovativnim rješenjima u Demo sobi i učestvovati u radionicama koje će ih pripremiti na izazove digitalnog doba. Stoga, pridružite nam se i 22. marta budite dijelom jedne od najvećih poslovno-informatičkih konferencija u Hrvatskoj. 

Informacije o konferenciji pratite na službenoj web Facebook stranici.